Skövde
Handla i Corona-tider!

Hjälp med handling av dagligvaror
Uppdragsgivare: Volontärtorget i Skövde
Läs mer...

Beskrivning
Hjälp någon som inte får, kan eller vill gå och handla nu under rådande omständigheter. Du som har möjlighet att lägga ut upp till 500kr ur egen ficka och har möjlighet att handla åt någon kan göra en avgörande insats.

Detaljer
ID: 301
Period:
2020-03-25 -> 0000-00-00
Plats: Skövde kommun

Schema: Enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Språkvän!

Bli någons språkvän, språkvänsfamilj eller språkvänspar!
Uppdragsgivare: Skövde Kommun sektor socialtjänst, integrationsenheten
Läs mer...

Beskrivning
Många nyanlända efterlyser just möjligheter att språkträna i ett vardagssammanhang. Man vill också veta mer om det dagliga livet i Sverige. Som språkvän/språkvänsfamilj kan Du/Ni erbjuda en sådan möjlighet, samtidigt som Du/Ni själva får en unik inblick i och kunskap om andras kulturer och tankesätt.

För att bli språkvän behövs inga särskilda förkunskaper. Du/Ni behöver bara vara intresserade av att träffa människor från andra kulturer för ömsesidigt utbyte. Efter att ni ha fått kontakt, kommer ni gemensamt överens om hur ni ska träffas och umgås. Integrationsenheten förmedlar kontakten och medverkar vid det första mötet.

Detaljer
ID: 325
Period:
2015-06-03 -> 0000-00-00
Plats: Enligt överenskommelse

Schema: Enligt överenskommelse.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Cirkelledare för en studiecirkel i ”Träd- och buskbeskärning”.


Uppdragsgivare: ABF Skaraborg
Läs mer...

Beskrivning
Du kommer att vara cirkelledare för de som vill
lära dig beskära – när, hur och varför. Att gå igenom beskärningens grunder teoretiskt och ge verktygsråd vid de två första kurstillfällena och vid sista tillfället hålls lektionen i en av deltagarnas trädgård för praktisk övning.
Önskvärt att ledaren har erfarenhet som trädgårdsmästare eller motsvarande.

Detaljer
ID: 323
Period:
2021-03-01 -> 0000-00-00
Plats: ABF Skövdes lokaler, Gesällgatan 1, 54150 Skövde

Schema: En gång per vecka i 3 veckor. Kurstillfälle 1 och 2 hålls på vardags kvällar 18.00-20.15. Cirkelledaren kan få välja dag, men det måste vara samma dag varje vecka. Tredje kurstillfället hålls på en helgdag och varar också 2 timmar och 15 minuter. Det är viktigt att samma volontär är cirkelledare varje gång.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Cirkelledare för en studiecirkel ”Odling för alla – från balkong till växthus”.


Uppdragsgivare: ABF Skaraborg
Läs mer...

Beskrivning
Du kommer att vara cirkelledare för de som vill komma igång med odling. Deltagarna kan ha olika platser för odling som balkong, trädgård, växthus m.m. Gå igenom växtens (grönsaker och örters) behov: jord, vatten, ljus och näring.
Önskvärt är att du har erfarenhet som trädgårdsmästare eller motsvarande.

Detaljer
ID: 322
Period:
2021-03-01 -> 0000-00-00
Plats: ABF Skövdes lokaler, Gesällgatan 1, 54150 Skövde

Schema: En gång per vecka i 4 veckor. 17.30-19.45. Cirkelledaren kan välja dag själv, men det måste vara samma dag varje vecka. Det är viktigt att samma volontär är cirkelledare varje gång.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Cirkelledare i Trädgårdsdesign - grundkurs

Hjälp andra att skapa in drömträdgård!
Uppdragsgivare: ABF Skaraborg
Läs mer...

Beskrivning
Du skall vara cirkelledare för människor som vill
skapa sin drömträdgård. Ger cirkeldeltagarna rådgivning och förslag på lösningar gällande tex formgivning och växtval.

Detaljer
ID: 321
Period:
2021-03-01 -> 0000-00-00
Plats: ABF Skövdes lokaler, Gesällgatan 1, 54150 Skövde

Schema: En gång per vecka i 4 veckor. 17.30-19.45. Cirkelledaren får välja dag själv, men det måste vara samma dag varje vecka. Det är viktigt att samma volontär är cirkelledare varje gång.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Volontärer sökes till en stödgrupp för ungdomar

Ge tonåringar ditt stöd!
Uppdragsgivare: Röda korset
Läs mer...

Beskrivning
Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Skövde driver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Genom verksamheten erbjuder vi barn en plats att mötas och bli bemötta på.

UNGDOMSGRUPPEN

Ungdomsgruppen är en stödgrupp för ungdomar. Det är en avslappnad plats med diskussioner och kreativt skapande där ungdomar i åldern 13-18 år kan komma och vara sig själva. Som vuxna är vi med för att stötta och driva projektet framåt men aktiviteterna styrs till stor del av ungdomarna själva. Våra ledord är medmänsklighet, delaktighet och demokrati.

Inga förkunskaper krävs. Utbildning för alla frivilliguppdrag ges under den obligatoriska utbildnings- och planeringsdagen den 24 oktober klockan 9:00-16:00 i Skövde. Alla frivilliga måste begära utdrag ur polisens belastningsregister. Frivilliga måste ha fyllt 18 år och måste kunna kommunicera på svenska.

Detaljer
ID: 318
Period:
2020-10-24 -> 2021-02-15
Plats: Ungdomsgruppen träffas till största del på Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde men vid vissa tillfällen kan träffar förläggas på andra lokaler.

Schema: Vi träffas ca 10 gånger mellan mitten av oktober och februari. Frivilliga förväntas närvara kontinuerligt under programmets gång. När och var genomförs uppdraget: Träffarna sker på torsdagar mellan klockan 17:30-19:30. Som frivillig förväntas du närvara mellan klockan 17:00-20:00. Viss planeringstid tillkommer.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Ledare vid familjecafé

Hjälp oss skapa en kravlös och rolig mötesplats för familjer!
Uppdragsgivare: Röda korset
Läs mer...

Beskrivning
Svenska Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Skövde bedriver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Vårt familjecafé är en kravlös och rolig mötesplats dit nyanlända familjer som har minst en familjemedlem som är patient på Svenska Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde kan komma. Verksamheten har specifikt efterfrågats av föräldrar som tidigare har deltagit i föräldragrupp och som vill fortsätta kunna träffa andra föräldrar på en trygg plats dit man kan ta med sig sina barn. Många föräldrar har frågor om hur svenska samhället och föräldraskap i Sverige fungerar. På familjecafét kan man diskutera de frågor och funderingar man har eller bara fika och ta det lugnt en stund medans barnen har det roligt.

För barnen erbjuder familjecafé en plats att komma till för att ha kul, få ett avbrott i vardagen, få hjälp, råd eller stöd eller att bara få vara barn en stund. Vi kommer gör det som barnen och de frivilliga tycker är roligt. Vi kommer kanske att pyssla, spela teater, dansa eller leka lekar.

Vi söker frivilliga till båda föräldra- och barngruppen.

Som frivilliga ska du kunna prata och förstå svenska. Språkkunskaper i arabiska, daari eller farsi är meriterande Du ska ha en förmåga att skapa en trivsam och öppen stämning och ha god samarbetsförmåga. Du ska kunna skilja på egna behov och andras. Du ska självklart tycka om att jobba med barn och/eller föräldrar som är nyanlända i Sverige. Därutöver ser vi gärna att du: - Är lugn och trygg i dig själv. - Är lyhörd och flexibel. - Är lekfull och tycker det är roligt att delta i olika aktiviteter. - Är initiativ- och ansvarstagande. Inga förkunskaper krävs. Den utbildning som vi anser nödvändig ges under den obligatoriska utbildnings- och planeringsdagen lördagen den 24/10 klockan 9:00-16:00 på Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde. Alla frivilliga måste begära utdrag ur polisens belastningsregister. Frivilliga måste ha fyllt 18 år.

Familjecafé kommer att ske en lördag i månaden under både höstterminen 2020 och vårterminen 2021. Det är viktigt att du som frivillig kan åta dig att medverka under hela året. Som frivillig kommer du att närvara under ca 3 timmar vid varje träff. Viss planeringstid tillkommer.

Detaljer
ID: 317
Period:
2020-10-24 -> 2021-05-31
Plats: Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterad i Skövde.

Schema: Exakta datum och tider kommer ni överens om tillsammans med övriga frivilliga.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Läshjälte!

Gör skillnad för barn som går i årskurs 1-3 i Ryd.
Uppdragsgivare: Rydskolan
Läs mer...

Beskrivning
Du lyssnar på barn som läser för dig, du förklarar ord och stöttar dem i deras lästräning.
Uppdraget sker i Rydskolan under skoltid och på ett sätt som följer folkhälsomyndighetens råd.

Detaljer
ID: 316
Period:
2020-09-14 -> 2020-12-11
Plats: Rydskolan

Schema: Ett tillfälle per vecka enligt överenskommelse, kontinuitet önskvärt.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Tränare

Möjlighet för dig som gillar att leda träningar för junior och senior
Uppdragsgivare: Skövde Boxing club
Läs mer...

Beskrivning
Du kommer att vara tränare för i första hand ungdomar, du kommer att ha stöd från de som var med startade föreningen. Idag är det många som står på kö för att vara med i föreningen så din insats kommer att göra stor skillnad för många! De flesta medlemmar i föreningen är under 20 år.

Detaljer
ID: 315
Period:
2020-09-01 -> 2020-12-31
Plats: Vuxenutbildningens gympasal, (gamla läroverket) Wennerbergs gata 2

Schema: Kvällstid, två tillfällen per vecka.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Bli stödperson till barn eller ungdomar!

Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Skövde driver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Genom verksamheten erbjuder vi barn en plats att mötas och bli bemötta på. Vi söker nu frivilliga till vår stödpersonsverksamhet.
Uppdragsgivare: Röda korset
Läs mer...

Beskrivning
ATT VARA STÖDPERSON: Att vara stödperson innebär att vara en vuxen kompis och ge stöd i vardagen. Det kan handla om att träffa ett barn, flera syskon eller en hel familj, beroende på vad just det barnet eller familjen behöver och vill ha. Uppdraget handlar om att bygga en tillitsfull relation men barnen/ungdomarna väljer själva vad de vill eller inte vill prata om eller göra. Barnet/ungdomen/familjen kan komma med förslag på aktiviteter och sedan planerar stödpersonerna aktiviteterna utifrån det. Vi vill uppmuntra aktiviteter som barnet/ungdomen eller familjen själva kan fortsätta med tillsammans efter verksamhetens slut och aktiviteter som ger ett avbrott i vardagen.

Vi söker dig som är trygg och har ett stort hjärta. Du ska vara bra på att kommunicera med barn och ungdomar och inte vara rädd för att ta initiativ. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att stötta barn och ungdomar i svåra situationer men det är inget krav.

Ni kommer alltid att vara två volontärer som träffar barnet/barnen. Uppdraget startar när vi har matchat två stödpersoner med en familj.

Inga förkunskaper krävs. Den utbildning som vi anser nödvändig ges under den obligatoriska utbildnings- och planeringsdagen den 26/9 och 24/10 klockan 9:00-16:00 på Röda Korsets Behandlingscenter i Skövde. Alla frivilliga måste begära utdrag ur polisens belastningsregister. Frivilliga måste ha fyllt 18 år.

Detaljer
ID: 313
Period:
2020-10-24 -> 2020-12-31
Plats: Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterad i Skövde.

Schema: Dag/tid för era träffar är flexibelt och bestäms tillsammans med familjen.Det kan vara samma tid varje vecka eller bestämmas från gång till gång. Ni kommer att träffas ca en gång i veckan i ca 10 veckor. Sker träffarna mer sällan kan det vara aktuellt med längre träffar som är färre till antalet. Om det finns ett fortsatt behov kan det vara aktuellt med ytterligare träffar efter terminens slut.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Chaufför/upphämtare av mat hos livsmedelsbutiker

Var med och minska Skövdes matsvinn – ge ätbar mat en ny chans!
Uppdragsgivare: Ätbart
Läs mer...

Beskrivning
Du hjälper till med upphämtning av mat hos livsmedelsaktörer i Skövde samt utkörning av matkassar till föreningens utlämningsställen. Du utgör en viktig länk i en verksamhet som gör skillnad för såväl människor som miljön och klimatet.

Föreningen tillhandahåller fordon, B-körkort krävs. Önskvärt är att samma person kan finnas på plats även under utdelningen av matkassar hos utlämningsparterna.

Detaljer
ID: 311
Period:
2020-07-06 -> 0000-00-00
Plats: Ätbarts föreningslokal på Havstenavägen 2A, Skövde samt runtom i centrala Skövde

Schema: Enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Paketerare och utdelare av matkassar till hushåll i behov

Var med och minska Skövdes matsvinn – ge ätbar mat en ny chans!
Uppdragsgivare: Ätbart
Läs mer...

Beskrivning
Du hjälper till att sortera livsmedel och packa matkassar. Maten är upphämtad från lokala livsmedelsaktörer och kommer delas ut till hushåll i behov, för att undvika matsvinn och skapa socialt mervärde.

Inga särskilda kunskaper krävs men ett glatt humör är alltid uppskattat!

Detaljer
ID: 310
Period:
2020-07-06 -> 0000-00-00
Plats: Ätbarts föreningslokal på Havstenavägen 2A, Skövde

Schema: enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Medhjälpare till vår secondhand butik

Flera olika arbetsuppgifter finns att välja mellan.
Uppdragsgivare: Erikshjälpen/Gengåvan secondhand
Läs mer...

Beskrivning
Följande arbetsuppgifter som finns att välja mellan:
Ta emot gåvor, bereda gåvor( rengöra, diska, tvätta, prismärka)
Butiksarbete
Kassaarbete
Medhjälpare på vår lastbil

Detaljer
ID: 309
Period:
2020-06-08 -> 2020-12-31
Plats: Lundenvägen 6, Skövde

Schema: Måndag till fredag, 08-16. Pass om minst 2 timmar, tidsomfattning efter överenskommelse.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Hjälp Ätbart att nå ut på arabiska!

Är du duktig på arabiska och kan uttrycka dig I skrift? I sådant fall behöver vi på Ätbart din hjälp!
Uppdragsgivare: Ätbart
Läs mer...

Beskrivning
I dessa tider är det viktigare än någonsin med information på rätt språk, och tillsammans kan vi se till att alla i Skövde får den hjälp de behöver samtidig som kastad mat ges en ny chans.
Med detta söker vi i Ätbart någon som kan hjälpa föreningen att översätta svenska texter och informationsblad till arabiska. Det handlar inte om något tidsbestämt uppdrag utan om att vara behjälplig lite då och då, när behov finns.
Ingen särskild kunskap krävs utöver adekvata språkkunskaper i både svenska och arabiska.

Detaljer
ID: 306
Period:
2020-05-15 -> 0000-00-00
Plats: Online

Schema: Enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Nattvandring i Skövde

Att nattvandra är lika viktigt som det är enkelt. Det handlar mest om att bara vara där, fråga hur någon mår, lyssna, kanske plåstra om eller låna ut mobilen. Men de få timmar du delar med dig av kan få enormt stor betydelse. Många unga som är ute kvällar och nätter saknar trygga vuxna. En del bara just för stunden, andra har aldrig någon som undrar hur de mår.
Uppdragsgivare: Skövde kommun sektor medborgare och samhällsutveckling, områdesutveckling
Läs mer...

Beskrivning
Praktisk information om nattvandringarna:
Nattvandrarna jobbar i team, som alltid måste vara minst tre personer för att en nattvandring ska bli av. Du får under nattvandringen låna en röd nattvandrarjacka eller väst av oss.
Nattvandrarna samlas kl 20.30 på kvällen som är aktuell för nattvandring och avslutar gemensamt kl 00.30, eller när man bedömer att det är läge att avsluta nattvandringen. Vid samlingslokalen finns en väska som ni som nattvandrare kan ha med er under kvällen. Där i finns det bland annat ficklampor och första förband samt busskort om ni behöver ta er till någon annan del av Skövde där ni vet att ni kan behövas för kvällen.
Efter avslutad nattvandring för man korta anteckningar i en loggbok för att föra vidare information om vad som hänt under kvällens nattvandring till kommande nattvandrare och personal som samordnar nattvandringen.
Både organisationer och privatpersoner kan engagera sig i nattvandringen. Fler organisationer nattvandrar återkommande på regelbundna datum.

Detaljer
ID: 304
Period:
2020-04-30 -> 0000-00-00
Plats: Skövde centrum och Södra Ryd. Du som nattvandrar i Skövde centrum samlas på Nyeport, Ungdomens Hus, John G Grönwalls plats 1. Du som nattvandrar i Södra Ryd samlas på fritidsgården Flamman, Timmervägen 1.

Schema: I Södra Ryd nattvandras det samtiliga fredagar under hela året. I Skövde centrum Torsdagen 30 april Lördagen den 23 maj Torsdagen den 11 juni.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Handla i Corona-tider!

Hjälp med handling av dagligvaror
Uppdragsgivare: Volontärtorget i Skövde
Läs mer...

Beskrivning
Hjälp någon som inte får, kan eller vill gå och handla nu under rådande omständigheter. Du som har möjlighet att lägga ut upp till 500kr ur egen ficka och har möjlighet att handla åt någon kan göra en avgörande insats.

Detaljer
ID: 301
Period:
2020-03-25 -> 0000-00-00
Plats: Skövde kommun

Schema: Enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Frivilligarbete inom vård och omsorg i Hjo kommun

Volontärer inom Vård och omsorg
Uppdragsgivare: Hjo kommun Fritids- och Frivilligverksamheten
Läs mer...

Beskrivning
Vi söker dig som vill vara frivilligarbetare inom Vård och omsorg. T.ex besöksgrupper, ringkontakt, programverksamhet på Rödingen mm

Detaljer
ID: 299
Period:
2020-03-17 -> 0000-00-00
Plats: Bagatan 15 54481 Hjo

Schema:

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Läshjältar i skolan

Vi söker fler Läshjältar
Uppdragsgivare: Hjo kommun
Läs mer...

Beskrivning
Genom att läsa för och med våra barn/elever någon dag i veckan blir du en riktig hjälte.
Tillsammans med samordnare kommer vi överens om vid vilken skola eller förskola du ska vara Läshjälte. Samordnaren hjälper även till med kontakt på förskola/skola. Vi ser till så att tider passar både dig och dem du läser för.
https://youtu.be/JdccB18ywss

Detaljer
ID: 295
Period:
2020-02-13 -> 0000-00-00
Plats: Skolor och förskolor i Hjo tätort

Schema: Enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Hjälp ensamma äldre: En spindel i nätet sökes till Skövde!

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden förening med det enkla målet att främja hälsa och välmående hos äldre genom att minska ensamhet. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Våra fikaträffar förändrar livet för dem som lever ensamma och sällan kommer utanför dörren.
Uppdragsgivare: Äldrekontakt
Läs mer...

Beskrivning
Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Skövde. Volontäruppdraget går ut på att en söndag i månaden koordinera våra efterlängtade fikaträffar för isolerade äldre (gruppen du hjälper består av ca 6 -8 äldre gäster, 5-6 volontärchaufförer och 5 volontärvärdar).

Du kommer att vara den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer, göra schemaläggningar 2 ggr/år samt ha regelbunden kontakt med äldre gäster i gruppen inför varje fikaträff.
Dina egenskaper som gruppledare: Du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor, du är självgående, ordningsam och ansvarsfull. Du klarar av att hantera oförutsedda situationer och tar ditt volontäruppdrag på allvar och agerar professionellt. Önskvärt är vana av administration och datavana.

Detaljer
ID: 294
Period:
0000-00-00 -> 0000-00-00
Plats: Skövde kommun

Schema: Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden runt om i Skövde, mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån. Men vi ser gärna att man är med och fikar ibland!

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Bor du i Skövde, har ett stort hjärta och gillar att baka?

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden förening med det enkla målet att främja hälsa och välmående hos äldre genom att minska ensamhet. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Våra fikaträffar förändrar livet för dem som lever ensamma och sällan kommer utanför dörren.
Uppdragsgivare: Äldrekontakt
Läs mer...

Beskrivning
Har du några timmar över och vill göra något samhällsnyttigt på din fri tid? Är du en hejare på att baka? Då är det dig vi söker.

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre som bor ensamma som gärna vill, men har lite svårt att ta sig ut för en social stund. Om du vill göra en meningsfull insats kan du ingå i vårt nätverk av volontärer i Skövde. Som en av våra fikavärdar bjuder du hem på fika 1-2 ggr i halvåret. Träffarna äger rum på söndagseftermiddagar mellan 15-17. Du bjuder då hem din grupp om 6-8 äldre gäster samt 2 volontärchaufförer.

Vi söker ansvarsfulla volontärer med ett stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet.
En kort stund - en massa skratt - en bestående skillnad.....

Detaljer
ID: 293
Period:
0000-00-00 -> 0000-00-00
Plats: Skövde kommun

Schema: Fikaträffen sker en söndagseftermiddag i månaden mellan kl 15 och 17. Fikaschemat roterar på fikavärdarna i din grupp men som fikavärd bjuder du på fika 1-2 ggr i halvåret.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Gillar du att köra bil och fika men inte samtidigt? Hjälp äldre att träffa nya vänner i Skövde!

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden förening med det enkla målet att främja hälsa och välmående hos äldre genom att minska ensamhet. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Våra fikaträffar förändrar livet för dem som lever ensamma och sällan kommer utanför dörren.
Uppdragsgivare: Äldrekontakt
Läs mer...

Beskrivning
Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre i Skövde som bor ensamma och inte har så mycket kontakt med släkt och vänner. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund. Vi söker en volontär med egen bil som kan hjälpa ett par 80-åriga pigga fikagäster att komma ut och träffa nya vänner genom att skjutsa till dessa fikaträffar. Gästerna är pigga och klara men har svårt att ta sig ut själva på ålderns höst.

Våra fikaträffar är en efterlängtad paus från en annars ensam vardag, de innebär att få lära känna andra i samma situation och få nya vänner. Träffarna bjuder på småprat, skratt och berättelser över en kopp kaffe. Genom att bli volontär kan du förändra livssituationen för någon som sällan kommer utanför dörren för att umgås och ha kul.

Fikaträffarna som du skjutsar till äger rum hos olika familjer i Skövde och sker en söndag i månaden och du är också med och fikar och umgås under två timmar, kl 15.00-17.00. Träffarna schemaläggs en gång i halvåret och du skriver upp dig på datum då du har möjlighet att skjutsa. Körkort och tillgång till bil. Vi söker ansvarsfulla volontärer med ett stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet och som uppskattar att umgås över generationsgränserna.

Detaljer
ID: 292
Period:
0000-00-00 -> 0000-00-00
Plats: Skövde kommun

Schema: Vi ser gärna att du kan skjutsa och delta en söndag eftermiddag varannan månad ungefär.

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Rasthjältar i skolan


Uppdragsgivare: Hjo kommun
Läs mer...

Beskrivning
Rasthjältar som kan delta i elevernas rastaktiviteter i samarbete med skolans personal. Resurs som samordnar rastaktiviteter finns på skolan.

Detaljer
ID: 281
Period:
2020-01-07 -> 2020-06-11
Plats: Guldkroksskolan åk 1-3, Linnegatan 1 549 30 Hjo

Schema: Förmiddagsrast 9.10-10.10 och lunchrast 11.20-12.20 måndag till fredag

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Handledare, personbilskörkort

Hjälp ensamkommande att bli en del i samhället!
Uppdragsgivare: Skövde Kommun sektor socialtjänst, integrationsenheten
Läs mer...

Beskrivning
Du som har bil och kan tänka dig ställa upp som handledare för ensamkommande som vill övningsköra privat för personbilskörkort har nu möjlighet att göra en stor insats. Det finns flera som bor på kommunens boenden som jättegärna vill försöka ta körkort och som är i stort behov av handledare.
Följ länken nedan för mer info kring vad det innebär att vara handledare.
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/korkort/handledare/

Detaljer
ID: 274
Period:
2020-01-01 -> 0000-00-00
Plats: Skövde

Schema: Enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Rasthjältar i skolan


Uppdragsgivare: Hjo kommun
Läs mer...

Beskrivning
Rasthjältar som kan delta i elevernas rastaktiviteter i samarbete med skolans personal. Frekvens och tider efter överenskommelse med kontaktperson.
Fritidspedagog finns på varje skola som samordnar.

Detaljer
ID: 270
Period:
2019-11-04 -> 2020-06-15
Plats: Korsberga skola och Fågelås skola

Schema: 9.30-10-15 11.30-12.30 alla dagar

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Samtalsstöd för vuxna nyanlända i smågrupper


Uppdragsgivare: Hjo kommun SFI
Läs mer...

Beskrivning
Vi söker personer som vill komma till oss och prata med våra elever i smågrupper. De som är intresserade kan kontakta oss och så kommer vi överens om en tid som passar. Det kan vara vid ett tillfälle eller en gång per vecka.

Detaljer
ID: 269
Period:
2019-10-18 -> 2020-06-01
Plats: SFI Hjo Kom Vux Lundbyvägen 12

Schema: Vecka 45 och framåt

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Vi söker ställföreträdare! (God man/Förvaltare)

Vi har stort behov av dig som vill göra en insats genom att ta dig an ett frivilliguppdrag.
Som ställföreträdare (god man eller förvaltare) kan du hjälpa en eller flera personer (huvudman/huvudmän) som har svårt att själva ta vara på sina rättigheter eller sköta sin ekonomi. Det är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag som skapar en trygghet och stabilitet i vardagen för dessa personer.
Uppdragsgivare: Överförmyndare i samverkan
Läs mer...

Beskrivning
Uppdragen som ställföreträdare kan skilja sig mycket åt i och med huvudmännens olika behov. Målet är att skapa så bra livskvalitet som är möjligt för huvudmannen utifrån de ekonomiska och personliga förutsättningar som finns.
Vid ett godmanskap eller förvaltarskap talar man om tre delar som kan ingå i uppdraget nämligen att bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person.
Ett godmanskap eller förvaltarskap kan innefatta en eller flera av delarna men det är vanligast att alla tre delar ingår.

Bevaka rätt – Innebär att bevaka huvudmannens rätt gentemot samhället och olika myndigheter som tex. göra ansökningar enligt LSS, ansöka om bostadsbidrag eller ansöka om skuldsanering. Det ingår även att ta tillvara huvudmannens intressen vid frågor om bostad, avtal och kontakt med fordringsägare.

Förvalta egendom - Uppgifter innebär förvaltning av all egendom som tillhör huvudmannen såsom att sköta huvudmannens ekonomi, ta hand om pension och bidrag, se till att räkningar betalas och förvalta kapital.

Sörja för person – När man sörjer för person så bevakar man huvudmannens personliga intressen. Detta kan ske genom att vara en länk mellan huvudmannen och den sociala omgivningen, ansöka om kontaktperson, och i övrigt uppmärksamma huvudmannens behov av sociala kontakter.

Skillnaden mellan ett godmannskap och ett förvaltarskap är att vid godmanskap behåller huvudmannen sin rättshandlingsförmåga.

Uppdraget har ett betydande ideellt inslag men du har rätt till ett visst arvode. Arvodet är grundat på uppdragets omfattning och den årsräkning/årsredovisning som du lämnar in till överförmyndare i samverkan varje år.

Detaljer
ID: 267
Period:
2019-10-01 -> 0000-00-00
Plats: Arbetet sker i det egna hemmet. Möten med olika myndigheter och huvudmannen förekommer på andra platser.

Schema:

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Rastaktivitet - Boule mm


Uppdragsgivare: Hammarskolan
Läs mer...

Beskrivning
Hammarnskolan har rastaktiviteter för elever i åldrarna 6-12år.
Vi skulle gärna vilja ha hjälp med att inspirera eleverna till olika aktiviteter.
Förslag som har kommit upp:
Boule
Andra boll- lekar
Hopprepsövningar
Dans
Gärna förslag på någon som kan något intressant som de vill visa eleverna

Detaljer
ID: 266
Period:
2019-10-21 -> 2019-12-19
Plats: Kvarngatan 27 Hammarnskolan Hjo kommun

Schema:

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Vi söker ställföreträdare! (God man/Förvaltare)

Vi har stort behov av dig som vill göra en insats genom att ta dig an ett frivilliguppdrag.
Som ställföreträdare (god man eller förvaltare) kan du hjälpa en eller flera personer (huvudman/huvudmän) som har svårt att själva ta vara på sina rättigheter eller sköta sin ekonomi. Det är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag som skapar en trygghet och stabilitet i vardagen för dessa personer.
Uppdragsgivare: Överförmyndare i samverkan
Läs mer...

Beskrivning
Uppdragen som ställföreträdare kan skilja sig mycket åt i och med huvudmännens olika behov. Målet är att skapa så bra livskvalitet som är möjligt för huvudmannen utifrån de ekonomiska och personliga förutsättningar som finns.
Vid ett godmanskap eller förvaltarskap talar man om tre delar som kan ingå i uppdraget nämligen att bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person.
Ett godmanskap eller förvaltarskap kan innefatta en eller flera av delarna men det är vanligast att alla tre delar ingår.

Bevaka rätt – Innebär att bevaka huvudmannens rätt gentemot samhället och olika myndigheter som tex. göra ansökningar enligt LSS, ansöka om bostadsbidrag eller ansöka om skuldsanering. Det ingår även att ta tillvara huvudmannens intressen vid frågor om bostad, avtal och kontakt med fordringsägare.

Förvalta egendom - Uppgifter innebär förvaltning av all egendom som tillhör huvudmannen såsom att sköta huvudmannens ekonomi, ta hand om pension och bidrag, se till att räkningar betalas och förvalta kapital.

Sörja för person – När man sörjer för person så bevakar man huvudmannens personliga intressen. Detta kan ske genom att vara en länk mellan huvudmannen och den sociala omgivningen, ansöka om kontaktperson, och i övrigt uppmärksamma huvudmannens behov av sociala kontakter.

Skillnaden mellan ett godmannskap och ett förvaltarskap är att vid godmanskap behåller huvudmannen sin rättshandlingsförmåga.

Uppdraget har ett betydande ideellt inslag men du har rätt till ett visst arvode. Arvodet är grundat på uppdragets omfattning och den årsräkning/årsredovisning som du lämnar in till överförmyndare i samverkan varje år.

Detaljer
ID: 265
Period:
2019-10-01 -> 0000-00-00
Plats: Arbetet sker i det egna hemmet. Möten med olika myndigheter och huvudmannen förekommer på andra platser.

Schema:

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Skultorpsvandrare

Hjälp till att göra Skultorp tryggare!
Uppdragsgivare: Svärtagårdsskolan
Läs mer...

Beskrivning
Kvällsvandringarna äger rum i Skultorp med särkilt fokus på områdena kring skolorna och deras närmiljö ("skolskog" i anslutning till Svärtagårdsskolan). Kvällsvandringarna sker i huvudsak fredagar och lördagar, ni som utför uppdraget kommer alltid att vara två eller fler. Uppdraget syftar till att göra det tryggare för ungdomarna som vistas ute och att minska skadegörelsen kring skolorna.

Detaljer
ID: 252
Period:
2019-06-17 -> 0000-00-00
Plats: Skultorp

Schema: Fredagar och lördagar enligt överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Är du vår nya jourtjej?

Här är möjligheten för dig som vill göra skillnad för andra tjejer......
Uppdragsgivare: Tjejjouren Elina
Läs mer...

Beskrivning
Tjejjouren Elina är en stödjour som består utav ideellt arbetande jourtjejer. Vår uppgift är att stötta stödsökande genom chatt och mail, och vi drivs utav att bara genom att lyssna och finnas där ge stöd, kraft och hjälp åt så otroligt många!
Det arbete vi gör har en stor betydelse och för att kunna fortsätta det söker vi nya jourtjejer!
Du är en empatisk tjej som tycker att vårt arbete verkar spännande och viktigt!
Du är över 20 år och vill vara en del av oss och vår verksamhet!

Detaljer
ID: 251
Period:
2019-01-01 -> 0000-00-00
Plats: På en plats i Skövde

Schema: Efter överenskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Stödperson

Har du tid, engagemang och intresse för att hjälpa och stödja människor som utsatts för brott? Då har du möjlighet att söka uppdrag som stödperson!
Brottsofferjouren är en ideell organisation som ger stöd, råd och information till brottsdrabbade, vittnen och anhöriga. Vår verksamhet bygger på att medmänniskor ger av sin tid och sitt engagemang.
Uppdragsgivare: Brottsofferjouren Östra Skaraborg
Läs mer...

Beskrivning
Stödpersonen är en medmänniska som har tid att lyssna och som genom samtal kan hjälpa brottsoffret att reda ut sina känslor och formulera sina upplevelser och bekymmer. Den som har blivit utsatt för en kränkande handling mot person eller egendom har kanske aldrig varit med om något liknande och kan ha svårt att bearbeta vad som hänt. Familjemedlemmar eller vänner kanske reagerar på ett sätt som man inte hade förväntat sig. Det finns många anledningar till att det kan kännas bra att samtala med en stödperson som är förstående men inte personligt involverad.

Stödpersonen vet vilka myndighetskontakter som krävs och kan berätta hur man fyller i formulär och blanketter. Om det blir rättegång kan stödpersonen informera om hur rättegångsprocessen går till och följa med till rättssalen. Stödpersonen hjälper brottsoffret att finna sin väg tillbaka genom att lyssna och bekräfta.

Som stödperson kontaktar du den drabbade per telefon under dag- eller kvällstid.

Detaljer
ID: 250
Period:
2019-09-01 -> 0000-00-00
Plats: Brottsofferstöd kan utföras hemifrån eller i våra lokaler på Hertig Johans gata 10 i Skövde.

Schema: Efter överskommelse

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Vi söker chaufförer och bärare...

Är du en glad person som gillar att vara i farten och träffa människor?... Då kanske vi har något för dej!...
Uppdragsgivare: Hjo Can Help
Läs mer...

Beskrivning
Vi söker personer som har körkort och kan hjälpa till vid våra transporter, hämtningar av skänkt gods eller utkörning av köpta varor, även att tömma container på ÅVC jämna veckor. Detta innebär en del tunga lyft!

Detaljer
ID: 242
Period:
2019-04-01 -> 0000-00-00
Plats: Hjo Can Help Second Hand

Schema: Oftast måndag förmiddag och torsdag förmiddag ca 7:30/8:00-12:00 andra tider förekommer!

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Vi söker volontärer!

Känner du dej ensam ibland eller har tid över.... Kom och gör gott för andra samtidigt som du får nya vänner och agerar klimatsmart!...
Uppdragsgivare: Hjo Can Help
Läs mer...

Beskrivning
Vi söker volontärer till vår Second Hand! Vid våra öppettider behöver vi personal som kan hjälpa till i caféet, utgångskassan och som golvpersonal. Vi behöver även volontärer till vår beredning under veckorna!

Detaljer
ID: 240
Period:
2019-04-01 -> 0000-00-00
Plats: Hjo Can Help Second Hand

Schema: Öppettiderna (se hemsida) i veckorna väljer man själv när och hur länge...

Registrera dig och anmäl intresse

Hjo
Kvällsvandrare i Hjo

Bidra till ett tryggare samhälle i Hjo.
Uppdragsgivare: Hela människan Hjo
Läs mer...

Beskrivning
Du som är vuxen och vill bidra till ett tryggare samhälle i Hjo har möjlighet att göra det genom att kvällsvandra tillsammans med andra vuxna.

Detaljer
ID: 229
Period:
2019-01-25 -> 2019-06-29
Plats: Kvällsvandringarna äger rum i Hjo, vi utgår från fritidsgården Stationen.

Schema: Fredagar 21:30 till 00:00, det kan även vara andra tillfällen då det finns behov.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Lagermedhjälpare

Gillar du ordning och kanske att fixa till möbler och annat så passar det här uppdraget dig!
Uppdragsgivare: Röda korset
Läs mer...

Beskrivning
Du kommer tillsammans med de andra som arbetar i Röda Korsets secondhand-butik Kupan ta emot och i vissa fall fixa till möbler och annat som kommer att säljas i secondhand-butiken. I arbetsuppgifterna ingår också hämtning och hemkörning av möbler.

Detaljer
ID: 210
Period:
2018-10-01 -> 0000-00-00
Plats: Kupan Secondhandbutik, Mariestadsvägen 88, Skövde

Schema: Arbetstider efter överenskommelse.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Fastighetsvårdare

Röda Korset behöver din hjälp med lättare fastighetsskötsel på Kupan!
Uppdragsgivare: Röda korset
Läs mer...

Beskrivning
Du kommer att fungera som fastighetsskötare för både inre och yttre skötsel. det innefattar tex gräsklippning, snöskottning, hantering av sopor och återvinning samt transport till återvinningscentralen på Risängen, se till att dörrar och fönster fungerar som de ska, värme och ventilation sköts av extern firma. Ingen särskild utbildning krävs.

Detaljer
ID: 185
Period:
2018-05-07 -> 0000-00-00
Plats: Kupan Secondhandbutik, Mariestadsvägen 88, Skövde

Schema: Arbetstider efter överenskommelse.

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Pysselledare på Ungdomens Hus (Nyeport)

Få utlopp för din skaparlust och smitta av den på andra!
Uppdragsgivare: Skövde kommun sektor kultur och fritid, fritidsavd.
Läs mer...

Beskrivning
Du som gillar att pyssla med allt möjligt, måla, skulptera, sy, gjuta i betong mm. egentligen finns inga gränser för vad man kan göra.. nu har du möjlighet att dela med dig och lära dig av andra. Pysselledare är du på Nyeport och där finns ungdomar mellan 13 och 25 år på eftermiddagarna tisdag till lördag. Du själv är från 13 år och uppåt!

Detaljer
ID: 175
Period:
2018-02-13 -> 0000-00-00
Plats: John G Grönvalls plats 1, Skövde

Schema: Enligt överenskommelse, allt från nån timma till under hela Nyeports öppethållande:)

Registrera dig och anmäl intresse

Skövde
Bli en handlingskraftig medmänniska!

Röda Korset ger råd och stöd angående familjeåterförening och återvändande. Vi hjälper till med efterforskning av saknade familjemedlemmar, rödakorsmeddelande, resestöd och intyg om fångenskap. Syftet är att verka för att återförena familjer som splittras på grund av krig, väpnade konflikter och naturkatastrof.
Uppdragsgivare: Röda korset
Läs mer...

Beskrivning
De frivilliga i ärendegruppen tar emot besökare som vill ha hjälp med ovan nämnda, och ger information, fyller i nödvändiga blanketter och handlägger ärenden i samråd med tjänstermän inom Röda Korsets migrationsverksamhet.
Ärendegruppen har mottagning varannan torsdag mellan kl. 16.30-20.00 på Röda Korset i Skövde. De frivilliga träffas 30 minuter före första besöket for att förbereda. Det sker även en genomgång efter sista besöket.
För att få kontinuitet i gruppen krävs att frivilliga åtar sig uppdraget under minst ett år.
Samtliga frivilliga intervjuas för att få information om uppdraget. För att du ska vara trygg med ditt uppdrag erbjuder vi dessutom kostnadsfria kurser inom efterforskning, familjeåterförening och återvändande. Vi förutsätter att du delar Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i frivilligarbetet.
Förutom genomgångna kurser enligt uppdragsbeskrivning vill vi att du har:
Erfarenhet av att möta personer i kris eller svåra situationer
Förmåga att förmedla information på ett enkelt och tryggt sätt
Har vana att arbeta i grupp
Därutöver ser vi gärna att du ha kunskaper om eller erfarenhet av olika kulturer, språk etc.
Dina personliga egenskaper är att du är lugn och trygg i dig själv, är empatisk och våga möta människor som blir känslomässiga, är lyhörda och flexibel.
Du måste ha fyllt 18 år.

Detaljer
ID: 160
Period:
2017-10-02 -> 0000-00-00
Plats: Mariestadsvägen 88, Skövde

Schema: Varannan torsdag mellan kl. 16.00-20.00, för att få kontinuitet i gruppen krävs att frivilliga åtar sig uppdraget under minst ett år.

Registrera dig och anmäl intresse